Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η Ε.Ε. προχωρά σε διώξεις για παράνομες συσκευές σε diesel μοντέλα της Fiat




   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στην άσκηση διώξεων κατά της Ιταλίας, αφού οι αρμόδιες αρχές της τελευταίας δεν απάντησαν ως όφειλαν σε κατηγορίες σχετικές με την ύπαρξη παράνομων συσκευών παραποίησης των εκπεμπόμενων ρύπων των πετρελαιοκινητήρων που είχαν τοποθετηθεί σε μοντέλα της Fiat-Chrysler. H Ιταλία κατηγορείται ότι δεν προέβη στους απαιτούμενους ελέγχους και προβλεπόμενες ενέργειες, σχετικά με τις στρατηγικές παραποίησης των εκπεμπώμενων ρύπων που έχει υιοθετήσει η Fiat-Chrysler Automobiles, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπαιζε μέχρι τον περασμένο Μάρτιο τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της Ρώμης και του Βερολίνου, μετά τις κατηγορίες της Γερμανίας κατά της Fiat-Chrysler που είχαν να κάνουν με την χρήση παράνομων συσκευών σε diesel εκδόσεις μοντέλων της τελευταίας, όπως τα Fiat 500Χ, Fiat Doblo, και Jeep Renegade. Οι Ρυθμιστικές Αρχές της Ε.Ε. δηλώνουν ότι η Ιταλία απέτυχε να παρουσιάσει πειστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν, ότι η λειτουργία των συσκευών που είχαν τοποθετηθεί σε diesel μοντέλα της Fiat-Chrysler δεν αλλοίωνε τα τιμές ρύπων που εξέπεμπαν κατά τη διάρκεια πιστοποιημένων δοκιμών.
   Τέτοιες συσκευές έχουν χαρακτηριστεί παράνομες κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο από το 2007. Μετά ιδίως το σκάνδαλο της Volkswagen, η οποία τελικά παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση παρόμοιων παράνομων συσκευών σε diesel κινητήρες της, οι έλεγχοι των ευρωπαϊκών Αρχών έχουν ενταθεί και έχουν γίνει περισσότερο εξονυχιστικοί.

Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου