Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σημαντική αύξηση στη ζήτηση μοντέλων της Ferrari με V12 κινητήρες φέτος




   Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ίδια την περασμένη εβδομάδα, η Ferrari κατά το πρώτο τετράμηνο του 2017 σημείωσε αύξηση κερδοφορίας κατά 36%, με τα κέρδη προ φόρων της να ανέρχονται φέτος στα 242 εκατ. ευρώ, έναντι 178 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζουν τα πιο ακριβά μοντέλα της Ferrari, όπως η αξίας 1,9 εκατ, ευρώ LaFerrari Aperta, αλλά και ειδικές εκδόσεις μοντέλων της που λανσάρονται φέτος με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων της ιταλικής εταιρείας.
   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα μοντέλα της εταιρείας με κινητήρες V12, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 50% μέσα στο πρώτο τετράμηνο φέτος. Στην κορυφή αυτών βρίσκεται η νέα 812 Superfast, η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, αποτελώντας πλέον το γρηγορότερο μοντέλο μαζικής παραγωγής στην ιστορία της Ferrari, με τον V12 κινητήρα της χωρητικότητας 6,5 λίτρων να αποδίδει 800 ίππους. Αντιθέτως, οι πωλήσεις των μοντέλων της Ferrari με κινητήρες V8 σημειώνουν φέτος πτώση.
   Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, κ. Sergio Marchionne, προωθεί την δημιουργία πιο προσιτών μοντέλων της εταιρείας με κινητήρες V6, προκειμένου να διευρυνθεί το πελατολόγιό της. Επίσης, προσβλέπει σε αύξηση της ετήσιας παραγωγής η οποία βρίσκεται σήμερα στα 7.000 αυτοκίνητα, στα 9.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2019. Με τον τρόπο αυτό η Ferrari αναμένει να προσελκύσει και νέους επενδυτές.

Πηγή: europe.autonews.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου