Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ένα DS7 Crossback θα εκτελεί πλέον χρέη προεδρικού οχήματος στη Γαλλία





   Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας από την εποχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, επέλεξε ένα νέο DS7 Crossback ως το επίσημο όχημα της προεδρίας. Εκτός από τον Emmanuel Macron, και άλλοι πρόεδροι της Γαλλίας διέθεταν ένα Citroen/DS μοντέλο για τις επίσημες μετακινήσεις τους, όπως ο Στρατηγός Charles de Gaulle τη δεκαετία του ’60, ο Claude Pompidou στις αρχές της δεκαετίας του ’70, καθώς και οι πιο πρόσφατοι πρόεδροι Giscard dEstaing, François Mitterand και Jacques Chirac.
   To νέο προεδρικό όχημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση την περασμένη Κυριακή στην τελετή ορκωμοσίας του Emmanuel Macron, ο οποίος κατέφτασε με αυτό στο προεδρικό μέγαρο Elysee Palace. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει κάποια ιδιαίτερα έξτρα, σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν δύο μήνες. Μερικά από τα ιδιαίτερα αυτά στοιχεία είναι μία ειδική ανοιγώμενη οροφή, από την οποία είδαμε να στέκεται όρθιος και να χαιρετά ο νέος πρόεδρος, η προεδρική σήμανση στο αμάξωμα, οι ζάντες διάστασης 20 ιντσών με ιδιαίτερο σχεδιασμό και οι ειδικές εξωτερικές αναμονές για την τοποθέτηση γαλλικών σημαιών. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε σκούρα μπλε απόχρωση Ink Blue, ενώ στο εσωτερικό επικρατούν οι μαύρες Opera Inspiration δερμάτινες επενδύσεις. Αν και σχετικά με τον κινητήρα που φέρει το προεδρικό DS7 Crossback, δεν έχει ανακοινωθεί καμία πληροφορία, αυτό φέρει όλα τα συστήματα με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί το μοντέλο, ανάμεσα στα οποία το DS Active Scan Suspension, την ενεργητική ανάρτηση με κάμερα που αναγνωρίζει τυχόν ανωμαλίες στο οδόστρωμα και ρυθμίζεται ανάλογα, όπως και το DS Connected Pilot, το σύστημα με στοιχεία αυτόνομης οδήγησης.
   Το προεδρικό DS Crossback θα εκτίθεται από τις 16 Μάϊου 2017 στο DS World στο Παρίσι. Το DS Crossback παραγωγής θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του τις πρώτες ημέρες του 2018, ενώ θα μπορεί να διατεθεί και με νέο υβριδικό σύστημα συνολικής ιπποδύναμης 300 ίππων και δυνατότητα πλήρους ηλεκτρικής κίνησης για 59 χλμ.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου