Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αγωγή κατά της General Motors για παράνομες συσκευές σε diesel μοντέλα της




   Αγωγή κατά της General Motors κατέθεσε στις αρχές των ΗΠΑ η νομική εταιρεία Hagens Berman, μέσω της οποία η GM κατηγορείται για την τοποθέτηση παράνομου λογισμικού παραποίησης εκπομπών σε εκατοντάδες χιλιάδες πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο αριθμός των αυτοκινήτων αυτών ανέρχεται σε 705.000 και αφορούν τα μοντέλα Chevrolet Silverado και GMC Sierra τα οποία εξοπλίζονται με κινητήρες πετρελαίου Duramax. Σύμφωνα με την νομική εταιρεία Hagens Berman τα αυτοκίνητα αυτά διαθέτουν συσκευές που μειώνουν τις πραγματικές εκπομπές των κινητήρων τους, όταν υποβάλλονται σε πιστοποιημένες δοκιμές εκμπεμπόμενων ρύπων. Η αγωγή αναφέρεται στα δύο αυτά μοντέλα που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2011-2016 και σε αυτήν αναφέρεται ότι τα πραγματικά επίπεδα εκπομπών οξειδίων του αζώτου είναι δύο έως και πέντε φορές υψηλότερα από αυτά που ορίζει ο νόμος.
   Ο κ. Steve Berman, στέλεχος της νομικής εταιρείας που κατέθεσε την αγωγή κατά της GM, δήλωσε στην The Detroit News (http://www.detroitnews.com/story/business/autos/general-motors/2017/05/25/gm-diesel-lawsuit/102144038/), ότι από τότε που δημοσιεύθηκε το σκάνδαλο με τα diesel της VW, η εταιρία του εξετάζει συστηματικά πετρελαιοκίνητα μοντέλα όλων των εταιρειών. Μάλιστα, από τις έρευνες αυτές έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία και για τις εταιρείες Mercedes-Benz και Fiat Chrysler Automobiles, πριν την GM.
   Από πλευράς της GM ανακοινώθηκε ότι οι ισχυρισμοί της Hagens Berman είναι αβάσιμοι και η εταιρεία θα υπερασπιστεί δυναμικά τον εαυτό της.

Πηγή: detroitnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου