Τρίτη 9 Μαΐου 2017

H VW δεν ενδιαφέρεται να εξελίξει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 10 σχέσεων




   Η εξέλιξη του πολυσυζητημένου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 10 σχέσεων της VW φαίνεται να έχει σταματήσει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος εξέλιξης κιβωτίων της VW, κ. Friedrich Eichler, στα πλαίσια του Διεθνούς Συμποσίου Αυτοκίνησης της Βιέννης που διεξήχθει τον περασμένο μήνα.
   Σύμφωνα με τον κ. Eichler, το πρωτότυπο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 10 σχέσεων που εξέλισσε η VW καταστράφηκε πριν δύο μήνες κατά τη διάρκεια δοκιμών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία ενός τέτοιου κιβωτίου αντιπροσώπευε την προηγούμενη μηχανολογική φιλοσοφία της εταιρείας που εστίαζε στο “περισσότερο” και στο “όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο”. Το συγκεκριμένο κιβώτιο 10 σχέσεων προοριζόταν για μοντέλα με κινητήρες που θα απέδιδαν υψηλές τιμές ροπής. Βέβαια, αν και η εξέλιξη του συγκεκριμένου κιβωτίου έχει πλέον σταματήσει από πλευράς της VW, τίποτα δεν αποκλείει την συνέχιση της εξέλιξής του στο απώτερο μέλλον.
   Να σημειωθεί ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα εξέλιξης και κατασκευής ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 10 σχέσεων της VW είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στο ίδιο Συμπόσιο που είχε διεξαχθεί το 2013, από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Martin Winterkorn, ενώ την ίδια χρονιά είχε ανακοινωθεί και η συνεργασία της General Motors και της Ford Motor με σκοπό την κατασκευή κιβωτίων 9 και 10 σχέσεων.

Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου