Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Τσέχος ανακατασκεύασε τον παλαιότερο (μέχρι στιγμής) σωζόμενο σκαραβαίο (+video)


   Το 20ο Beetle που κατασκεύασε η Volkswagen, από τα περισσότερα από 21 εκατομμύρια που παράχθηκαν συνολικά, βγήκε ξανά στους δρόμους, χάρη στον κ. Ondrej Brom. O τσέχος λάτρης του ιδιαίτερα γνωστού αυτού κλασσικού μοντέλου, έβλεπε από το 1988 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο
να σκουριάζει μέσα στη λάσπη κάτω από ένα δέντρο, το οποίο άνηκε τότε σε έναν φίλο του αδελφού του. Εννιά χρόνια μετέπειτα που ο τότε ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει, ο Ondrej Brom έτρεξε αμέσως να το αγοράσει προς 60.000 τσέχικες κορώνες, χωρίς, βέβαια, να γνωρίζει ότι πρόκειται για τον παλαιότερο σκαραβαίο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Παρόλα αυτά ο κ. Brom γνώριζε ότι πρόκειται για ένα Type 60 μοντέλο της KdF εποχής, αλλά μόνο μετά από αρκετή εργασία απομάκρυνσης της παλαιάς βαφής και της σκουριάς αποκαλύφθηκε ο αριθμός πλαισίου του με το νούμερο #20. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1941 και είχε αρχικά δωρηθεί στον διάσημο συνθέτη Paul Lincke από το Βερολίνο, δύο χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου από την Μ. Βρετανία στην Γερμανία στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

   Οι πρώτες εργασίες ανακατασκευής του 20ου σκαραβαίου που παρήγαγε η Volkswagen έγιναν αρχικά στο σπίτι του κ. Brom, ενώ το 2012 ανέλαβε την ανακατασκευή του ο Πολωνός ειδικευμένος σε ανακατασκευές VW Beetle κ. Jacek Krajewski. Σήμερα ο συγκεκριμένος σκαραβαίος έχει αποκτήσει το αρχικό μαύρο του χρώμα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα αυθεντικά χαρακτηριστικά του που διέθετε όταν βγήκε από το εργοστάσιο.









Πηγή: AutoClassics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου