Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει τεχνολογία που θα μειώνει το αίσθημα της ναυτίας έως και 60%


   Η Jaguar Land Rover εκπόνησε πρόσφατα μία μελέτη σχετικά με τα αίτια που προκαλούν ναυτία στους επιβάτες των αυτοκινήτων, που φαίνεται να ταλαιπωρεί το 70% όσων επιβαίνουν σε κάποιο όχημα, καθώς και στα ακριβή συμπτώματα που αυτοί βιώνουν ακόμη και πριν αυτή γίνει
αισθητή. Με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης, για τις ανάγκες της οποίας συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 24.000 χλμ. δοκιμών, η βρετανική εταιρεία ανέπτυξε μία νέα τεχνολογία που μπορεί, σύμφωνα με την ίδια, να μειώσει έως και 60% το αίσθημα της ναυτίας. Η τελευταία προκαλείται κυρίως όταν τα μάτια λαμβάνουν πληροφορίες που είναι διαφορετικές από αυτό που αισθάνεται το υπόλοιπο σώμα, ενώ γίνεται αντιληπτή 60 δευτερόλεπτα μετά τα πρώτα σημάδια εκδήλωσής της, με βασικότερο εκ των οποίων η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Έτσι, η νέα αυτή τεχνολογία της Jaguar Land Rover αναλαμβάνει να ρυθμίσει κατάλληλα την λειτουργία της ενεργητικής ανάρτησης, του κλιματιστικού, ακόμη και του συστήματος πλοήγησης, προκειμένου να μειωθούν τα γνωστά συμπτώματα ζάλης στους επιβάτες.



   Σύμφωνα με τον ερευνητή τεχνολογίας ευεξίας της Jaguar Land Rover κ. Spencer Salter, η συγκεκριμένη τεχνολογία, που θα εισαχθεί στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, θα είναι πολύ σημαντική ιδίως στα αυτοκίνητα με ικανότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, αφού μέσα σε αυτά οι επιβάτες θα έχουν περισσότερο χρόνο να εργαστούν, να διαβάσουν ή να ξεκουραστούν.





Πηγή: Jaguar Land Rover

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου