Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η Lamborghini δημιούργησε την αγωνιστική Urus που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε νέο ενιαίο πρωτάθλημα


   Το επίσημο αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini “Squadra Corse” παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση της Urus, το Urus ST-X Concept, που αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο Super-SUV αγωνιστικό μοντέλο στον κόσμο. Αυτό βασίζεται στο αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής και η
χρήση του προορίζεται καθαρά για αγώνες, διαθέτοντας όλα τα μέσα ασφάλειας που απαιτεί η FIA, όπως ατσάλινο κλωβό ασφαλείας, σύστημα πυρόσβεσης και τύπου FT3 ντεπόζιτο καυσίμων. Οι μετατροπές στις οποίες προέβησαν οι μηχανικοί του τμήματος Squadra Corse περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα καπό κινητήρα από ανθρακονήματα με μεγάλες εισαγωγές αέρα για την κατάλληλη ψύξη του twin-turbo V8 κινητήρα, πίσω αεροτομή, αγωνιστικές εξατμίσεις, καθώς και ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με μονό μπουλόνι οι οποίες φοράνε αγωνιστικά ελαστικά της Pirelli. Το Urus ST-X Concept είναι κατά 25% ελαφρύτερο από το μοντέλο παραγωγής, ενώ αυξημένη είναι και η ακαμψία του αμαξώματός του, λόγω κυρίως της εγκατάστασης του κλωβού ασφάλειας.


   Αν, και όπως δηλώνει το όνομα του συγκεκριμένου αγωνιστικού μοντέλου, αυτό αποτελεί ένα πρωτότυπο, η Lamborghini σκοπεύει να δημιουργήσει ένα νέο πρωτάθλημα ενιαίου χαρακτήρα όπου θα λαμβάνουν μέρος μόνο Urus ST-X και οι πίστες που θα διεξάγονται οι συγκεκριμένοι αγώνες θα διαθέτουν στη χάραξή τους και άσφαλτο και χώμα. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή από το 2020.






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου