Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε την κυκλοφορία diesel οχημάτων και σε αυτοκινητόδρομο


      Τους τελευταίους μήνες στην Γερμανία τα δικαστήρια το ένα μετά το άλλο εκδίδουν αποφάσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας παλιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Φαίνεται, όμως, ότι ήταν θέμα χρόνου να βγει σχετική απόφαση και για τους
γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση τοπικού δικαστηρίου που έδινε το δικαίωμα στις πόλεις Gelsenkirchen και Essen να απαγορεύσουν την κυκλοφορία diesel οχημάτων στο κέντρο τους, αυτή περιελάβανε επίσης και αντίστοιχη απαγόρευση κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α40.

   Όπως δημοσίευσε το DW, το Υπουργείο Περιβάλλοντος του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στα όρια του οποίου βρίσκεται το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α40 που αναφέρεται στην σχετική δικαστική απόφαση, σχεδιάζει ήδη να ασκήσει έφεση κατά της νέας απόφασης απαγόρευσης των diesel οχημάτων. Στις περιπτώσεις των περιοχών που βρίσκονται στο κέντρο μεγαλουπόλεων και πρόκειται να εφαρμοστούν παρόμοιες απαγορεύσεις, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δυνατότητες μετακινήσεις, κυρίως μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αντιθέτως στους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για αυτούς που τους χρησιμοποιούν καθημερινά για να μεταβούν από την μία πόλη στην άλλη.
   Ήδη δικαστήρια στην Γερμανία έχουν αποφασίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας diesel οχημάτων τεχνολογίας Euro 4 και παλαιότερης από το 2019 στο κέντρο των πόλεων Mainz, Stuttgart και Aachen, ενώ αντίστοιχα στις πόλεις της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε συγκεκριμένες περιοχές των diesel οχημάτων τεχνολογίας Euro 5 και παλιότερης από το τέλος του επόμενου έτους.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου