Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

H μικρή παραγωγή μπαταριών στην Ε.Ε. θα ωθήσει τις εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Κίνα


   H πίεση από πλευράς Ε.Ε. προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες με θέσπιση νέων αυστηρότερων ορίων εκπεμπόμενων ρύπων για τα νέα αυτοκίνητα, που θα τεθούν σε ισχύ μέσα στα επόμενα χρόνια, ωθεί αυτές όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση. Όμως, οι ευρωπαϊκές εταιρείες βρίσκονται
αρκετά πίσω στον συγκεκριμένο τομέα, ιδίως στην τεχνολογία και την κατασκευή μπαταριών που αποτελούν ένα ιδιαίτερα βασικό κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αντιθέτως η Κίνα διαθέτει σήμερα τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ αποτελεί και την μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με δήλωση της αναλύτριας ενεργειακών θεμάτων Simone Tagliapietra στο CNN, οι ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων θα αναγκαστούν να μεταφέρουν στο άμεσο μέλλον την παραγωγή τους στην Κίνα, κάτι που θα αποτελέσει ένα μεγάλο ρίσκο για τον τομέα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα.

   Και αυτό γιατί στην Κίνα κατασκευάζονται τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου. Επομένως, είναι αρκετά φυσιολογικό και αναμενόμενο, οι εταιρείες στην Ευρώπη, όπου κατασκευάζεται μόλις το 1% της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών, να μεταφέρουν την κατασκευή των ηλεκτρικών τους μοντέλων στην χώρα με τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στον κόσμο. Εκτός των άλλων, με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν και τους δασμούς στην εισαγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων τους στην κινεζική αγορά.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου