Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

H Skoda ανακατασκεύασε μοντέλο της ηλικίας 110 ετών


   H Skoda ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακατασκευή ενός ιδιαίτερα παλιού μοντέλου της ηλικίας 110 ετών, το οποίο θα πάρει την θέση που του αρμόζει στο μουσείο της στην πόλη Mladá Boleslav. Πρόκειται για το BSC που παρουσιάστηκε το 1908, μια εποχή που η εταιρεία χρησιμοποιούσε
ακόμη ως ονομασία της τα επώνυμα των δύο ιδρυτών της, συγκεκριμένα των Václav Laurin and Václav Klement. Πλέον το συγκεκριμένο ιστορικό όχημα αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο που σώζεται παγκοσμίως, ενώ μόλις 12 είχαν αρχικά κατασκευαστεί. Το Laurin & Klement BSC αποτελεί ουσιαστικά την σπορ έκδοση της σειράς BS της τσέχικης εταιρείας, που ήταν το δεύτερο μοντέλο στην ιστορία της μετά το Voiturette A. To BSC διαθέτει έναν δικύλινδρο σε σειρά υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων που αποδίδει 12 ίππους, 2 περισσότερους από τις υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς BS.


   Σύμφωνα με την Skoda, όλα τα μηχανικά μέρη που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του BSC ήταν αυθεντικά. To BSC δεν είναι το πιο σπάνιο μοντέλο που έχει ανακατασκευάσει η τσέχικη εταιρεία, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η ανακατασκευή του αγωνιστικού της 996 Supersport, το οποίο είναι το ένα από τα μόλις τρία που κατασκευάστηκαν.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου