Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Daimler και VW θα καταστήσουν τα diesel αυτοκίνητα των πελατών τους καθαρότερα με δικά τους έξοδα στη Γερμανία


   Σε όλες τις απαραίτητες μετατροπές προκειμένου να καταστούν τα diesel μοντέλα τους που κυκλοφορούν ήδη στους γερμανικούς δρόμους “καθαρά” ανακοίνωσαν ότι θα προβούν οι Daimler και Volkswagen. Το κόστος των απαραίτητων εργασιών, συμπεριλαμβανομένης και
της αντικατάστασης διαφόρων μηχανικών μερών που υπολογίζεται ότι θα φτάνει έως και τα 3.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, θα επωμιστούν εξ’ ολοκλήρου οι γερμανικές εταιρείες. Σκοπός της συγκεκριμένης απόφασης είναι οι ιδιοκτήτες diesel αυτοκινήτων των Daimler και Volkswagen στη Γερμανία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους, αφού τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες πόλεις της χώρας αποφασίζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων μοντέλων στους δρόμους τους. Πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου δίνει το δικαίωμα σε δύο ακόμη γερμανικές πόλεις, την Βόννη και την Κολωνία, να να απαγορεύσουν την κυκλοφορία diesel μοντέλων εντός των ορίων τους.

   Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Γερμανού Υπουργού Μεταφορών κ. Andreas Scheuer, και η BMW προτίθεται να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση για τα δικά της diesel αυτοκίνητα, ενώ και οι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να έχουν συμφωνήσει και σε άλλου είδους ενέργειες, όπως για παράδειγμα την χρηματοδότηση με 3.000 ευρώ μιας πιθανής αντικατάστασης πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων πελατών τους με άλλα νεώτερης τεχνολογίας που δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου