Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μία πριγκιπική Aston Martin που κινείται με διάλυμα κρασιού

Η Aston Martin DB6 Volante στον βρετανικό πριγκιπικό γάμο το 2011 / φωτογραφία: Autoblog

Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Μ. Βρετανίας είναι γνωστός λάτρης της αυτοκίνησης, διαθέτοντας μία προσωπική συλλογή με περισσότερα από 100 αυτοκίνητα.  Τα περισσότερα από αυτά κινούνται με φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, κυρίως από χρησιμοποιημένα έλαια μαγειρικής. Σε
πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC με αφορμή τα 70α γενέθλιά του, αναφέρθηκε στη δική του Aston Martin DB6 Volante, η οποία μάλιστα έπαιξε και “σημαντικό ρόλο” στον γάμο του γιού του William με την Kate Middleton το 2011. Η συγκεκριμένη έχει τροποποιηθεί προκειμένου να κινείται καταναλώνοντας ως καύσιμο ένα διάλυμα λευκού κρασιού με ορό γάλακτος, το οποίο… αναδύει από την εξάτμιση, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρίγκιπας, μία “νόστιμη μυρωδιά”.

   Μάλιστα, οι μηχανικοί της Aston Martin είχαν αρχικά τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο θα μπορούσε ο κινητήρας της DB6 Volante να παραμείνει αξιόπιστος λειτουργώντας με το συγκεκριμένο μείγμα καυσίμου με κρασί, όμως, όπως τελικά αποδείχθηκε, τελικά παραδέχθηκαν και οι ίδιοι ότι με το εναλλακτικό αυτό καύσιμο το αυτοκίνητο λειτουργεί καλύτερα και είναι και πιο ισχυρό.



Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου