Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Έρευνα αποδεικνύει ότι τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος μειώνουν τα ατυχήματα μπροστινής σύγκρουσης κατά 43%


   Την αποτελεσματικότητα των συστημάτων προειδοποίησης κινδύνου μπροστινής σύγκρουσης που συνδυάζονται με σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των φρένων εξέτασε σε πρόσφατη έρευνά του ο οργανισμός οδικής ασφάλειας IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) των ΗΠΑ.
Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αφού κατέδειξαν ότι τα αυτοκίνητα με σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης και ενεργοποίησης φρένων ενεπλάκησαν σε ατυχήματα συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα κατά 43% λιγότερο από αντίστοιχα αυτοκίνητα χωρίς την συγκεκριμένη τεχνολογία. Μάλιστα, σε επίπεδο ατυχημάτων μπροστινών συγκρούσεων στα οποία σημειώθηκαν και τραυματισμοί των επιβατών, τα αυτοκίνητα με σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης και ενεργοποίησης φρένων φαίνεται να είχαν κατά 64% λιγότερα τέτοια ατυχήματα σε σχέση με τα “απλά” αυτοκίνητα.

   Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε επίσης ότι ακόμη και τα απλά συστήματα προειδοποίησης, χωρίς τη δυνατότητα αυτόματης πέδησης, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο ατυχημάτων μπροστινής πρόσκρουσης. Πιο συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις απλών συγκρούσεων χωρίς τραυματισμούς, τα αυτοκίνητα με την συγκεκριμένη “απλούστερη” τεχνολογία εμφάνισαν κατά 17% μικρότερο κίνδυνο, ενώ στις περιπτώσεις παρόμοιων ατυχημάτων με τραυματισμό ο κίνδυνος εμφανίστηκε μειωμένος κατά 30%.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου