Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Στην κινεζική Chery "μετακόμισε" ο μέχρι πρότινως αρχισχεδιαστής της Mazda


   Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν μεγάλη βάση στον σχεδιασμό των μοντέλων τους, προκειμένου αυτά να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο οπτικά ελκυστικά στα μάτια των καταναλωτών, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν ένα αυτοκίνητο με βασικό, αν όχι
μοναδικό, κριτήριο την εμφάνισή του. Προκειμένου λοιπόν μία εταιρεία να βελτιώσει την σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της, είτε συνεργάζεται με κάποιο μεγάλο σχεδιαστικό οίκο, όπως για παράδειγμα τον ιταλικό οίκο Pininfarina, είτε στρατολογεί σχεδιαστές άλλων εταιρειών. Αυτό έκανε πρόσφατα και η κινεζική Chery, της οποίας υπεύθυνος σχεδίασης είναι ήδη εδώ και έναν περίπου μήνα ο κ. Kevin Rice, τον οποίο “άρπαξε” από την Mazda. Ο κ. Rice αποτέλεσε για πολλά χρόνια αρχικά ανώτατος σχεδιαστής της ιαπωνικής εταιρείας και μετέπειτα υπεύθυνος ολόκληρου του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού κέντρου της. Σε αυτόν μπορεί να “χρεωθεί” o σχεδιασμός μοντέλων παραγωγής όπως τα MX-5 και CX-3, αλλά και πρωτότυπων, όπως το RX Vision και το Vision Coupe, το οποίο είχε ανακηρυχθεί και ως το πιο όμορφο πρωτότυπο της χρονιάς 2017.

   Πριν την Mazda, o κ. Rice έχει εργαστεί ως σχεδιαστής σε εταιρείες όπως η Opel, η Italdesign και η BMW. Στην τελευταία, μάλιστα, είχε ηγηθεί των ομάδων που ήταν υπεύθυνες για τον σχεδιασμό μοντέλων όπως οι σειρές 1, 2, 3 και 4.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου