Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ο ρυθμός και η ένταση ενός τραγουδιού επηρεάζει άμεσα τον τρόπο οδήγησης


   H διάθεση και η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας οδηγός, παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οδηγεί και στην συμπεριφορά του στο δρόμο. Το να ακούει κάποιος το αγαπημένο του τραγούδι ενώ οδηγεί, μπορεί, αναλόγως του είδους του τραγουδιού, να τον ωθήσει
σε πιο αντικανονικό και πιο επιθετικό στυλ οδήγησης. Τα συμπεράσματα από μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική εταιρεία Moneybarn, έδειξαν ότι γενικά, τα τραγούδια που χαρακτηρίζονται με ρυθμό μεγαλύτερο από 120 χτύπους ανά λεπτό, ωθούν τους οδηγούς να αναπτύσσουν υψηλότερες ταχύτητες και να προβαίνουν σε περισσότερες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Μάλιστα, αρνητική επίδραση στο στυλ οδήγησης δεν παίζουν μόνο το τέμπο και η ενέργεια ενός τραγουδιού, αλλά και η ένταση στην οποία το ακούει ο οδηγός. Όσο πιο δυνατά ακούγεται το τραγούδι, τόσο αυξάνεται ο χρόνος αντίδρασης και κτύποι της καρδιάς του οδηγού.

   Η έρευνα αυτή της Moneybarn, προέβη και στην ανάλυση των 96 πιο δημοφιλών τραγουδιών στο Spotify, εκ των οποίων μόλις σχεδόν το 30% κρίνεται κατάλληλο για ακρόαση κατά την οδήγηση. Μάλιστα, για τις ανάγκες της έρευνας χαρακτηρίστηκαν και τα πέντε πιο επικίνδυνα και πέντε πιο κατάλληλα τραγούδια για οδήγηση. Αυτά είναι τα εξής:

Τα 5 πιο ακατάλληλα τραγούδια για οδήγηση:
  1. American Idiot – Green Day
  2. Party in the USA – Miley Cyrus
  3. Mr. Brightside – The Killers
  4. Don’t Let Me Down – The Chainsmokers
  5. Born to Run – Bruce Springsteen

Τα 5 πιο κατάλληλα τραγούδια για οδήγηση:
  1. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
  2. Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers
  3. God’s Plan – Drake
  4. Africa – Toto
  5. Location - Khalid







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου