Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο Elon Musk μια συνεργασία με την Daimler για ένα αποκτήσει η Tesla ένα ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό


   Σε μία πρόσφατη ερώτηση που του έγινε στο Twitter, σχετικά με το γιατί τα φορτηγάκια παροχής υπηρεσιών βοήθειας της Tesla δεν είναι ηλεκτρικά, ο Elon Musk απάντησε ότι ένα νέο μοντέλο ηλεκτρικού ελαφρύ φορτηγού θα ενδιέφερε σε μεγάλο βαθμό την Tesla. Μάλιστα, ο ίδιος
ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Tesla θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Mercedes-Benz για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού Sprinter, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ελαφρύ φορτηγού είναι κατά την άποψή του ιδιαίτερα καλό. Αμέσως κάποιοι έσπευσαν φυσικά να ενημερώσουν τον κ. Musk ότι η Mercedes-Benz έχει προγραμματίσει για το 2019 να λανσάρει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση της τελευταίας γενιάς του Sprinter που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτή θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και θα διατεθεί με αυτονομία 115 και 150 χλμ., ανάλογα τις μπαταρίες που θα φέρει.

   Ο Elon Musk διευκρίνισε ότι η Tesla θα ενδιαφερόταν μέσω μιας συνεργασίας με την Mercedes-Benz να λάβει το αμάξωμα του ηλεκτρικού Sprinter κενό από ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες και γενικότερα ηλεκτρονικά συστήματα, και να εγκαταστήσει σε αυτό την δική της αντίστοιχη ηλεκτρική τεχνολογία, προκειμένου να λανσάρει ένα ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό νωρίτερα.
   Αν και η Daimler δεν προέβη επίσημα σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεση συνεργασίας από πλευράς Tesla που εξέφρασε ο κ. Musk, παρόλα αυτά ένας υπεύθυνος επικοινωνίας της γερμανικής εταιρείας δήλωσε στο Reuters ότι η Daimler χάρηκε από το ενδιαφέρον του κ. Musk για το Sprinter.







Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου