Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

H Ισπανία προχωρά σε ψήφιση της κατάργησης πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου από το 2040


   Η Ισπανία επεξεργάζεται ήδη νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στη χώρα από το 2040. Το μέτρο αυτό θα αφορά την ταξινόμηση, τόσο επιβατικών, όσο και ελαφρά
επαγγελματικών μοντέλων που εκπέμπουν  στο περιβάλλον διοξείδιο του άνθρακα. Εκτός από την απαγόρευση πώλησης μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το νέο αυτό νομοσχέδιο, που επεξεργάζεται η ισπανική κυβέρνηση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα θέτει γενικότερα στόχους για την περίοδο 2030 έως 2050 που θα αφορούν την μείωση των εκπομπών στο περιβάλλον και την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ισπανία έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή να μειώσει έως το 2030 τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%  από τα επίπεδα του 1990 και κατά 90% έως το 2050.

   Εκτός της Ισπανίας, και οι χώρες της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας έχουν δηλώσει επίσημα την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν την πώληση νέων μοντέλων αυτοκινήτων που θα εξοπλίζονται με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, αρχής γενομένης από το 2040.



Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου