Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

H Lexus ετοιμάζει ένα ισχυρότερο Super-SUV από την Lamborghini Urus

Lexus LF-1 Limitless Concept
   Το αντίπαλο δέος της Lamborghini Urus φαίνεται ότι ετοιμάζει ήδη η Lexus, με ένα δικό της μεγάλο SUV, το οποίο στην κορυφαία του έκδοση θα αποδίδει 661 ίππους. Σύμφωνα με το ιαπωνικό Spyder7, το νέο αυτό μοντέλο της Lexus, που θα αποτελέσει και την ναυαρχίδα της γκάμας της,
θα βασιστεί στο πρωτότυπο LF-1 Limitless Concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο. Στην “βασική” του έκδοση το νέο αυτό SUV θα εξοπλίζεται με έναν V6 twin-turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,5 λίτρων, ενώ με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων η συνολική του ιπποδύναμη θα φτάνει τους 424 ίππους.

   Θα υπάρξει, βέβαια, και μία υψηλών επιδόσεων F έκδοση που θα χρησιμοποιεί έναν V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 4,0 λίτρων, προερχόμενος από το LC-F.  Στο αναμενόμενο μεγάλο SUV της ιαπωνικής εταιρείας πολυτελών μοντέλων ο συγκεκριμένος κινητήρας αναμένεται να αποδίδει όχι λιγότερο από 661 ίππους, έναντι των 641 ίππων της Urus. Σύμφωνα πάντα με το Spyder7, η Lexus πιθανότατα να ονομάσει το νέο της αυτό Super-SUV ως “LQ”.
  




Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου