Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Πρώτη η Audi παγκοσμίως προσφέρει μοντέλα της μερικώς βαμμένα σε ματ απόχρωση


   Οι εταιρείες premium μοντέλων προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να εξασφαλίζουν ολοένα και περισσότερες επιλογές εξοπλισμού αλλά και αισθητικών παρεμβάσεων στα μοντέλα τους, προκειμένου οι υποψήφιοι πελάτες τους να μπορούν να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο και
μοναδικό αυτοκίνητο, που να αντικατοπτρίζει την προσωπική τους αισθητική και γούστο. Η Audi κατάφερε να γίνει η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που να μπορεί να διαθέτει μοντέλα της με κάποια συγκεκριμένα μέρη του αμαξώματός τους σε ματ βαφή. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Q2 #2 Special Edition, όπου η πλαστική επένδυση των πίσω κολώνων του μπορεί να διατεθεί με ματ βαφή, καθώς και για το R8, το οποίο μπορεί να παραγγελθεί με τον πλαϊνό ανθρακονημάτινο αεραγωγό να φέρει το “Audi Sport” επίσης σε ματ βαφή.


   Σύμφωνα με την Audi, η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται το ματ φινίρισμα στα συγκεκριμένα αυτά μέρη των δύο μοντέλων της, είναι κολλώντας αρχικά ένα λεπτό φίλμ και ψεκάζοντας υπό κενό μία ποσότητα λεπτής πούδρας γυαλιού πάνω στο γυαλιστερό βερνίκι της κλασσικής βαφής, Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποξένεται το βερνίκι σε βάθος μερικών χιλιοστών του χιλιοστού και έτσι να επιτυγχάνεται το τελικό ματ φινίρισμα.








Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου