Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

H VW προτίθεται να μεταφέρει την παραγωγή του Passat σε εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία


   Προκειμένου να μπει δυναμικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, η Volkswagen έχει προγραμματίσει τα δύο εργοστάσιά της επί γερμανικού εδάφους στο Emden και στο Ανόβερο να παράγουν αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητά της έως
το 2022.  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η παραγωγή του Passat θα μεταφερθεί για το λόγο αυτό από το εργοστάσιο στο Emden, στο εργοστάσιο Kvasiny της Skoda στην Τσεχία, όπου παράγεται σήμερα το Superb. Μάλιστα, δεδομένου του γεγονότος ότι και τα δύο εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία λειτουργούν σχεδόν στο 100% της παραγωγικής τους ικανότητας, η Handelsblatt αναφέρει ότι το VW Group εξετάζει ήδη την προοπτική της δημιουργίας ενός τρίτου εργοστασίου για την τσέχικη θυγατρική της, με πιθανότερες τοποθεσίες για αυτό την Βουλγαρία ή την Τουρκία.

   Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του παλιότερα ιδιαίτερα δημοφιλούς μεσαίου μοντέλου της Volkswagen δείχνουν τελευταία πτωτικές τάσεις, κάτι που οφείλεται στην έκρηξη της ζήτησης για SUV μοντέλα. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων αγοράς JATO Dynamics, οι πωλήσεις του Passat έπεσαν κατά 5,6% στις 127.325 μονάδες στο διάστημα των εννιά πρώτων μηνών του 2018.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου