Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Οι μπαταρίες της VW θα διαθέτουν διάρκεια ζωής παρόμοια με αυτήν των ίδιων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της


   Η Volkswagen ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς την νέα οικογένεια πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της I.D., με το πρώτο μέλος αυτής, το I.D. Neo, να αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Μπαταριών της εταιρείας κ. Frank Blome, οι
μπαταρίες με τις οποίες θα εξοπλίζονται όλα τα επερχόμενα I.D. μοντέλα θα έχουν διάρκεια ζωής ίδια περίπου με αυτήν του αυτοκινήτου. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Blome, οι μπαταρίες θα διαθέτουν ελάχιστη χωρητικότητα της τάξης του 70% μετά από οκτώ χρόνια ή μετά από 160.000 χλμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα πρέπει να περιορίζουν την χρήση ταχυφορτιστών και να φορτίζουν τις μπαταρίες μέχρι το 80% της χωρητικότητάς τους, προκειμένου να εγγυηθεί η μακροζωία τους.

   Αν και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα αναμένεται να εξελιχθούν περαιτέρω τα αμέσως επόμενα χρόνια, η Volkswagen συνεργάζεται ήδη με την QuantumScape πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες θα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις σημερινές. Όμως, η μαζική παραγωγή των μπαταριών στερεάς κατάστασης θα αργήσει να ξεκινήσει, όπως και ο εξοπλισμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τέτοιες , με τον κ. Blome να πιστεύει ότι αυτό θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μεταξύ 2025 και 2030.

  



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου