Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η Toyota δημιουργεί ένα μίνι Nurburgring στην Ιαπωνία


      H πίστα στο Nurburgring της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όχι μόνο στους λάτρεις της αυτοκίνησης, αλλά και στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες μεταφέρουν εκεί τα σπορ μοντέλα τους, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές σε αυτά πριν τα λανσάρουν στις
αγορές. Και ενώ για κάποιες εταιρείες, κυρίως ευρωπαϊκές, η συγκεκριμένη πίστα είναι αρκετά κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις τους, για κάποιες άλλες, όπως η Toyota, η απόσταση είναι μεγάλη. Για αυτό και η τελευταία σχεδιάζει να δημιουργήσει μία πίστα δοκιμών, παρόμοια με αυτήν του Nurburgring, αλλά με αρκετά μικρότερο μήκος 5,3 χλμ., ο σχεδιασμός της οποίας θα είναι τέτοιος που θα περιλαμβάνει αντίγραφα των πιο σημαντικών στροφών της πίστας στο Nurburgring  και θα διαθέτει υψομετρική διαφορά 75 μ. Τη νέα αυτή πίστα στην ορεινή περιοχή της Shimoyama στην Ιαπωνία θα χρησιμοποιεί η Toyota για τις δοκιμές των νέων μοντέλων της, προκειμένου αυτά να διαθέτουν δυναμικά χαρακτηριστικά που θα τα καθιστούν ευχάριστα στην οδήγηση και θα ικανοποιούν τις προτιμήσεις των ευρωπαίων οδηγών.

   Εκτός από την “πίστα αντίγραφο” του Nurburgring αυτή κάθ’ αυτή, τα 1.600 εκτάρια των εγκαταστάσεων που θα την περιβάλλουν θα περιλαμβάνουν ένα τεχνικό κέντρο, εγκαταστάσεις εξέλιξης, μία πίστα ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων, καθώς και άλλες ειδικών χρήσεων πίστες. Όταν τον Μάρτιο του 2024 ξεκινήσει να λειτουργεί η πίστα, σε αυτήν θα απασχολούνται 3.300 άτομα, με το 90% να ασχολείται άμεσα με την εξέλιξη και τις δοκιμές οχημάτων.

  





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου