Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

H Κίνα ζητά στοιχεία από την VW για την παράνομη συντεχνία μαζί με τις BMW και Daimler που διερευνά η Ε.Ε.



   Η Κινεζική Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά από τον όμιλο της Volkswagen τις πληροφορίες που η ίδια διαθέτει σχετικά με την πρόσφατη κατηγορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των τριών μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για παράνομη συντεχνία. Πιο συγκεκριμένα,
τον περασμένο Απρίλιο η Ευρωπαία Επίτροπος Margrethe Vestager είχε προειδοποιήσει τους ομίλους VW Group, Daimler και BMW ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν από κοινού συντονισμένη προσπάθειά τους για καθυστέρηση της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών στα καινούργια μοντέλα τους στο διάστημα 2006 έως 2014. Από πλευράς της η Volkswagen έχει δηλώσει ότι προτίθεται να εξετάσει την σχετική ανακοίνωση της κας Vestager, αλλά δεν της έχει δοθεί ακόμη πρόσβαση στα στοιχεία στα οποία αναφέρεται η Ευρωπαία Επίτροπος, κάτι που ο Οικονομικός Διευθυντής του VW Group κ. Frank Witter εκτιμά ότι θα γίνει προς το τέλος του τρέχοντος μηνός.
   Η Κινεζική Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ζητήσει στοιχεία από τις εταιρείες Volkswagen, Audi και Porsche, με τον κ. Witter να αρνείται να σχολιάσει την συγκεκριμένη απαίτηση από πλευράς της Κίνας.


  



Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου