Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Μύθο αποτελεί πλέον ότι τα premium μοντέλα είναι και τα πιο αξιόπιστα


   Σε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα κατέληξε πρόσφατη έρευνα του J. D. Power στην Ευρώπη που είχε να κάνει με το κατά πόσο αξιόπιστα είναι τα σημερινά μοντέλα αυτοκινήτων. Σε δείγμα περισσότερων από 11.500 ιδιοκτητών αυτοκινήτων ηλικίας μεταξύ 12 και 36
μηνών, η συγκεκριμένη έρευνα κατέγραψε τον αριθμό των προβλημάτων που αυτοί αντιμετώπισαν ανά 100 αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου, σε σύνολο 180 διαφορετικών παραμέτρων. Οι τελευταίες αφορούσαν το σύνολο του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ψυχαγωγίας-πλοήγησης-επικοινωνίας, τον κινητήρα, καθώς και το κλιματιστικό σύστημα, με το πιο αξιόπιστο μοντέλο να συγκεντρώνει τον μικρότερο αριθμό αναφερθέντων προβλημάτων. Σύμφωνα με το J. D. Power, τα μοντέλα της Peugeot συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία με μόλις 77 προβλήματα, ενώ η Skoda κατατάχθηκε δεύτερη με 88 προβλήματα, με την κορυφαία τριάδα να συμπληρώνει η Hyundai με 90 προβλήματα. Η πιο αξιόπιστη ανάμεσα στους κατασκευαστές premium μοντέλων αναδείχθηκε η Volvo, με 106 καταγεγραμμένα προβλήματα, τα οποία την τοποθέτησαν μόλις στην 10η θέση.

   Μάλιστα, τα συστήματα ασφάλειας, όπως το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και το σύστημα προειδοποίησης τυφλών οπτικά περιοχών, στα premium μοντέλα σημείωσαν 4 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, σε σχέση με τα αντίστοιχα συστήματα σε “κοινά” μοντέλα που σημείωσαν 2,4 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Τα συστήματα ψυχαγωγίας-πλοήγησης-επικοινωνίας εκδήλωσαν 16,6 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, κάτι που αποτελεί μια μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρσι, αλλά ακόμη αποτελούν την πιο προβληματική κατηγορία. Επίσης, οι συναγερμοί και τα cruise control σημείωσαν 1,5 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.


     


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου