Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η Tesla παραδέχεται ότι υπάρχει “κάποιο” πρόβλημα με τις μπαταρίες της και αυταναφλέγονται


   Φαίνεται ότι τα περιστατικά αυτανάφλεξης μοντέλων της, όπως για παράδειγμα αυτό στην Καλιφόρνια και αυτό στην Σαγκάη, πίεσαν την Tesla να παραδεχθεί πλέον δημόσια ότι υπάρχει κάποιο “θέμα” με τις μπαταρίες κυρίως στα Model S και Model X μοντέλα της. Σύμφωνα

με τη σχετική ανακοίνωση που η ίδια η εταιρεία εξέδωσε, συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τα περιστατικά αυτανάφλεξης των μπαταριών, ενώ υπάρχει ήδη διαθέσιμη και θα εφαρμοστεί μία αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης των μπαταριών των μοντέλων της, προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα προστασίας τους και να βελτιωθεί η διάρκεια ζωής τους. “Οι μπαταρίες των μοντέλων μας διαθέτουν μία ιδιαίτερα προηγμένη σχεδίαση που μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να σημειωθεί κάποιο περιστατικό αυτανάφλεξής τους. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, η φωτιά εξαπλώνεται με αργό ρυθμό και η θερμότητα απομακρύνεται από την καμπίνα, προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος στους επιβάτες να εξέλθουν με ασφάλεια από το όχημα”.

   Από το 2013 έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 14 περιστατικά κατά τα οποία μοντέλα της Tesla έχουν αναφλεγεί, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν παρατηρηθεί μετά από συγκρούσεις. Σύμφωνα με την Tesla, πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό, σε σχέση με τα περίπου 400.000 αυτοκίνητα των μοντέλων Model S και Model X που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, καθώς και των 200.000 Model 3.


      





Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου