Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η Γερμανική Εισαγγελία επέβαλε πρόστιμο € 535 εκατ. στην Porsche για το dieselgate


   Το τίμημα για την τοποθέτηση παράνομων συσκευών ελέγχου των καυσαερίων σε diesel κινητήρες της ανήλθε τελικά στα 535 εκατ. ευρώ για την Porsche, όσον αφορά τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Γερμανία. Η Εισαγγελία της Στουτγάρδης ανακοίνωσε το τελικό χρηματικό πρόστιμο
που επέβαλε στην Porsche AG για το δικό της dieselgate, εκ του οποίου τα 4 εκατ. ευρώ αφορούν την “αμέλεια εκτέλεσης του καθήκοντος” που επέδειξε η τελευταία, ενώ τα υπόλοιπα 531 εκατ. ευρώ αφορούν τα κέρδη που φαίνεται να αποκόμισε η Porsche από την πώληση των συγκεκριμένων μοντέλων στην γερμανική αγορά. Πιο συγκεκριμένα οι εισαγγελείς αναφέρουν στην αιτιολογία τους ότι «παρουσιάστηκαν παραβιάσεις από αμέλεια εποπτικών καθηκόντων στο τμήμα ανάπτυξης, αρκετά επίπεδα κάτω από το εκτελεστικό συμβούλιο, οι οποίες αφορούσαν τις δοκιμές των οχημάτων σχετικά με τις εκπομπές τους και τη συμβατότητα των τιμών τους».

   Από πλευράς της η Porsche δεν φαίνεται να προτίθεται να ασκήσει έφεση στην συγκεκριμένη απόφαση. Να θυμίσουμε ότι η γερμανική εταιρεία είχε ανακαλέσει περισσότερα από 60.000 SUV μοντέλα της προκειμένου να διορθώσει στο πρόβλημα που αφορούσε τις εκπομπές καυσαερίων τους.


      





Πηγή: Porsche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου