Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Πιο κοντά από ποτέ η συγχώνευση της Renault με τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles


   Και επίσημα πλέον, η Renault ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται την πρόταση του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, για μία 50/50 συγχώνευση του γαλλικού με τον ιταλο-αμερικάνικο όμιλο. Μετά από μία συνάντηση στελεχών της Renault το πρωί της περασμένης Δευτέρας, κατά τη
διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προοπτικές μιας τέτοιας συγχώνευσης, ο γαλλικός όμιλος εξέδωσε μία ανακοίνωση τύπου, η οποία όμως δεν αποκάλυψε και πολλά επί του θέματος. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία ανέφερε ότι «η Renault μελέτησε προσεκτικά την φιλική πρόταση του ομίλου FCA και αποφάσισε να εξετάσει με ενδιαφέρον την ευκαιρία ενός τέτοιου επιχειρηματικού συνδυασμού, ο οποίος ενδέχεται να έχει θετικά αποτελέσματα στο “κατασκευαστικό αποτύπωμα” και ενδέχεται να δημιουργήσει επιπλέον αξία για τον Συνεταιρισμό».
   Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συζητούν από κοινού μία λειτουργική σύνδεσή τους που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πλήρη συγχώνευση, ενώ μία τέτοια συνεργασία είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί άμεσα, η οποία, όμως, δεν θα περιλαμβάνει τις εταιρείες Nissan και Mitsubishi, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.


      





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου