Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Γίνε εσύ ο κάτοχος του ρεκόρ στο Nurburgring οδηγώντας (εικονικά) το VW I.D. R (+video)

   H Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει τελικά το πρωτότυπο ηλεκτρικό αγωνιστικό της μοντέλο I.D. R στην πίστα του Nurburgring, προκειμένου να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ, μετά από αυτό που κατέγραψε στην ανάβαση του Pikes Peak πέρσι. Μάλιστα, σε συνεργασία
με την πλατφόρμα εικονικής προσομοίωσης οδήγησης RaceRoom, η Volkswagen δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους e-racers να προσπαθήσουν μέσα στους επόμενους 6 μήνες περίπου να θέσουν τον δικό τους καλύτερο χρόνο με το I.D. R μέσα στην “Πράσινη Κόλαση”, απέναντι σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, ανάμεσα στους οποίους και ο Romain Dumas, ο επίσημος οδηγός του I.D. R. Εκτός από το πρόσφατο ρεκόρ στο Pikes Peak, ο κ. Doumas κατέχει και το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου με ηλεκτρικό μοντέλο στο Nurburgring, όταν το 2017 σημείωσε χρόνο 6’:45,90’’ οδηγώντας ένα Nio EP9.

   Στo  680 ίππων ηλεκτρικό I.D. R έχουν τοποθετηθεί νέα αεροβοηθήματα εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα των μονοθεσίων της Formula 1, ανάμεσα στα οποία και το γνωστό σύστημα DRS, ενώ η αγωνιστική ομάδα του σε συνεργασία με τον κ. Doumas θα προσπαθήσει να βρει την κατάλληλη ρύθμιση για την ανάρτησή του, προκειμένου αυτό να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αρκετές ανωμαλίες που παρουσιάζονται στην επιφάνεια της μήκους 25,95 χλμ. πίστας του Nurburgring.
  





Πηγές: Motor1 & RaceRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου