Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Νέο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο πάνω σε άμμο


   Μπορεί να μην είναι γνωστό ευρέως, όμως υπάρχει ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα πάνω στην άμμο, κατά προτίμηση παραλίας για να είναι περισσότερο επίπεδη η επιφάνεια. Το συγκεκριμένο ρεκόρ έσπασε πρόσφατα ο Zef Eisenberg, ο οποίος κατάφερε οδηγώντας μία βελτιωμένη
Porsche 911 να κινηθεί με ταχύτητα 534 χ.α.ώ. στο Pendine Sands της Νότιας Ουαλίας. Ο Βρετανός κάτοχος πλέον του ρεκόρ ταχύτητας σε άμμο με αυτοκίνητο, είχε κατακτήσει και το ρεκόρ ταχύτητας επίσης σε άμμο με μοτοσικλέτα τον Μάιο του 2018, όταν στο ίδιο μέρος κατάφερε να κινηθεί με ταχύτητα 324,399 χ.α.ώ. οδηγώντας μία Suzuki Hayabusa.

   Η Porsche 911 που χάρισε το νέο αυτό ρεκόρ στον Zef Eisenberg διέθετε έναν 4,1 λίτρων κινητήρα, που χάρη στις βελτιώσεις που έλαβε από την ES Motors και την ομάδα MADMAX Race Team, κατάφερε να αποδίδει 1.200 ίππους, από τους 533 ίππους της εργοστασιακής έκδοσης. Περαιτέρω αναβαθμίσεις έγιναν στο αυτόματο PDK κιβώτιο ταχυτήτων, στον συμπλέκτη, στον άξονα μετάδοσης, στο σύστημα ψύξης, καθώς και στη ανάρτηση. Επίσης, τοποθετήθηκε και ένα αναβαθμισμένο σύστημα τροφοδοσίας για την χρήση Ε85 καυσίμου. Παρόλες τις επεμβάσεις, η συγκεκριμένη 911 πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να μπορεί να κυκλοφορεί και στο δρόμο.


      




Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου