Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Η Alfa Romeo Stelvio QV κατακτά το ρεκόρ πίστας για SUV σε τρία βρετανικά σιρκουί (+video)

   Μία ακόμη απόδειξη ότι τα SUV έχουν πλέον χάσει το νόημα της αρχικής τους ύπαρξης, δηλαδή ως οχημάτων που θα μπορούσαν να κινούνται (αξιοπρεπώς), τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα, είναι και η προσπάθεια της Alfa Romeo να αποδείξει ότι το μεγάλο της SUV, η

Stelvio, στην κορυφαίων επιδόσεων έκδοσή της Quadrifoglio Verde με τον V6 κινητήρα των 510 ίππων που έχει εξελίξει η Ferrari, είναι το πιο γρήγορο μοντέλο της κατηγορίας του σε τρεις διάσημες βρετανικές πίστες. Πιο συγκεκριμένα, η Stelvio QV στα χέρια του επαγγελματία οδηγού αγώνων David Brise έγραψε χρόνους 55,9’’ στο Brands Hatch στην Indy χάραξη, 1’:21,1’’ στο Donington Park και 2’:31,6’’στο Silverstone. Να θυμίσουμε ότι το 2017 η Stelvio QV είχε σπάσει το ρεκόρ του Nurburgring στα SUV με χρόνο 7’:51,7’’, κατεβάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 8’’.
   Η προσπάθεια των εταιρειών να αποδείξουν μέσα σε πίστες ότι τα δικά τους SUV επιδόσεων είναι ταχύτερα των υπόλοιπων ανταγωνιστικών μοντέλων, δείχνει ότι αυτά σχεδιάζονται εξ αρχής με καθαρά ασφάλτινο προσανατολισμό, μιας και ο ιδιοκτήτης τους δεν πρόκειται να τα “λερώσει” η να τα “γρατζουνίσει” σε εκτός δρόμου διαδρομές.


  

  


Πηγή: Alfa Romeo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου