Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Τα μελλοντικά AMG μοντέλα θα διαθέτουν ηλεκτρικά turbo, υβριδική (τουλάχιστον) τεχνολογία και δεν θα είναι πισωκίνητα

Mercedes-AMG 4-door GT Concept 

   Είναι γνωστό ότι η Mercedes-AMG, η ανεξάρτητη πλέον εταιρεία της Daimler που κατασκευάζει υψηλών επιδόσεων μοντέλα, έχει αρχίσει σταδιακά να εγκαταλείπει τον θηριώδη V12 κινητήρα της και να ρίχνει το βάρος της σε μικρότερου κυβισμού υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες
για να εξοπλίσει τα μοντέλα της, λόγω κυρίως των αυστηρότερων κριτηρίων που επιβάλλονται και αφορούν τις εκπομπές ρύπων. Σε πρόσφατη δήλωσή του, το αφεντικό της Mercedes-AMG κ. Tobias Moers ανακοίνωσε ότι από το 2021, όλα τα διαθέσιμα μοντέλα στην γκάμα της εταιρείας θα διαθέτουν τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Ήδη, η σημερινή σειρά μοντέλων “53” με τον εξακύλινδρο κινητήρα εξοπλίζεται με υβριδική τεχνολογία, όπως και το  hypercar μοντέλο One, με τον κινητήρα της Formula 1, ενώ η νέα GLS που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκδοση “580” διαθέτει έναν twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα της AMG που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 48 Volt δημιουργώντας ένα ήπιο υβριδικό σύνολο.
   Το hypecar μοντέλο One είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-AMG με βενζινοκινητήρα που εξοπλίζεται με ηλεκτρικούς υπερτροφοδότες και, σύμφωνα με τον κ. Tobias, οι τελευταίοι αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στους επόμενους βενζινοκινητήρες που θα εξοπλίσουν όλα τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Επίσης, η πισωκίνηση θα παραμεριστεί προς χάριν της τετρακίνησης, καθώς σύμφωνα, πάντα, με το αφεντικό της Mercedes-AMG, αυτό ζητάνε οι πελάτες της.







Πηγές: Road and Track, Autocar, Motor1 & Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου