Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η Apple είχε καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Tesla το 2013


    Με τιμή ανά μετοχή στα 240 δολάρια, η Apple είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Tesla το 2013, σύμφωνα με δήλωση του αναλυτή Craig Irwin της Roth Capital Partners στο CNBC. Ο αναλυτής Craig Irwin εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος για την συγκεκριμένη πρόταση
εξαγοράς της Tesla, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επιβεβαιώσει τους υπολογισμούς του πολλές φορές. Ο κ. Irwin δεν φαίνεται να γνωρίζει αν η πρόταση εξαγοράς ακολουθήθηκε και από την ανταλλαγή μεταξύ των δύο εταιρειών επίσημων σχετικών εγγράφων, αλλά είναι σε θέση να γνωρίζει από πολλές και διαφορετικές πηγές ότι κάτι τέτοιο συνέβη σίγουρα. Η μετοχή της Tesla ανήλθε σχεδόν στα 400 δολάρια/μετοχή λίγα χρόνια μετά την πρόταση εξαγοράς της από την Apple, η οποία προφανώς δεν τελεσφόρησε εν τέλει, ενώ την περασμένη εβδομάδα έκλεισε στα 197,76 δολάρια/μετοχή.

   Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έδειξε ενδιαφέρον για την Tesla, μιας και το 2014 είχε δημοσιευθεί ότι ο γενικός διευθυντής της τελευταίας, κ. Elon Musk, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο συγχωνεύσεων και εξαγορών αλλά και γενικό διευθυντή της πρώτης κ. Tim Cook, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα μιας συνεργασίας ή μελλοντικής εξαγοράς των δύο εταιρειών.
  

  




Πηγή: CNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου