Τρίτη 14 Μαΐου 2019

H Maserati θα σταματήσει να προμηθεύεται κινητήρες της Ferrari


   Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης παρουσίασης των οικονομικών στοιχείων και αποτελεσμάτων της Ferrari για το πρώτο τετράμηνο του 2019, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  κ. Louis Camilleri δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Maserati προτίθεται να σταματήσει
να προμηθεύεται κινητήρες από την Ferrari. Ο κ. Camilleri είπε συγκεκριμένα ότι, όπως όλοι γνωρίζουν, η Ferrari έχει συνάψει συμβόλαιο με την Maserati σχετικά με την προμήθεια κινητήρων, το οποίο όμως δεν φαίνεται ότι θα ανανεωθεί μετά την λήξη του. Κατά την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Ferrari, αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την ίδια την εταιρεία του, τόσο από πλευράς περιθωρίων κέρδους, αλλά και επειδή θα αποδεσμευτούν πόροι και προσωπικό που απασχολείται σήμερα στην παραγωγή κινητήρων για την Maserati. Το σημερινό ισχύον συμβόλαιο με την Maserati φαίνεται να λήγει το 2021 ή το 2022, ενώ μετά τη λήξη του η Ferrari δεν θα προμηθεύει καμία άλλη κατασκευάστρια εταιρεία με κινητήρες της.

   Η Maserati χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari από το 2002 έως και σήμερα. Οι δύο εταιρείες βρέθηκαν, μάλιστα, και υπό τον ίδιο όμιλο της Fiat Chrysler Automobiles έως το 2015, αλλά και μετά την επιχειρηματική ανεξαρτητοποίηση της Ferrari, η τελευταία συνέχισε να προμηθεύει V6 και V8 κινητήρες της για τα μοντέλα Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo και GranCabrio.

      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου