Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

H Γερμανία επέτρεψε με νόμο την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών σε ποδηλατοδρόμους και δρόμους


   Η Άνω Βουλή της Γερμανίας ψήφισε μία νέα νομοθεσία σχετικά με την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών. Σύμφωνα με αυτή, όλα τα ηλεκτρικά πατίνια, γνωστά και ως e-scooters, που είναι ικανά να αναπτύξουν ταχύτητα 20 χ.α.ώ., μπορούν να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε
με ηλικία μεγαλύτερη των 14 ετών, ο οποίος / η οποία θα μπορεί να κινηθεί, τόσο σε δρόμους, όσο και σε ποδηλατοδρόμους. Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Steffen Bilger, ανακοίνωσε ότι ο νέος αυτός νόμος θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη χώρα από τον ερχόμενο μήνα.

   Το συγκεκριμένο μέσο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, με νεοφυής εταιρείες, όπως η Lime και η Bird να έχουν συγκεντρώσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από την ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών. Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο τομέα είναι τόσο έντονο, που ακόμη και η Volkswagen μπήκε στο “παιχνίδι” παρουσιάζοντας τα πρωτότυπα ηλεκτρικά πατίνια Cityskater και Streetmate στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Αυτά αναμένεται να βγουν σε παραγωγή προς το τέλος του 2019, διαθέτοντας αυτονομία 15 χλμ. Αλλά και η Seat έχει ήδη παρουσιάσει το eXS KickScooter δανειζόμενο τεχνολογία από το μοντέλο ES2 της Segway, ενώ η Ford εξαγόρασε πρόσφατα την Spin, εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή e-scooters.


      



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου