Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Πιθανή συνεργασία μεταξύ των όμιλων PSA και FCA για την κατασκευή κοινής πλατφόρμας ηλεκτρικών μοντέλων


   Υπό την πίεση της Ε.Ε. και των ολοένα και πιο αυστηρών προτύπων εκπομπών που αυτή θεσπίζει, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ρίξει το βάρος τους στον σχεδιασμό και την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους αυτών, ώστε να είναι

προσιτά και ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Volkswagen έχει ήδη δημιουργήσει την MEB πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσουν όλες οι εταιρείες του ομίλου της για τα ηλεκτρικά μοντέλα τους, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την δυνατότητα πώληση αυτής και σε εταιρείες εκτός ομίλου. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να βρίσκονται και οι όμιλοι Peugeot-Citroen (PSA) και Fiat-Chrysler (FCA), αφού, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Automotive News το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι οποίοι διαπραγματεύονται ήδη την δημιουργία μιας νέας συνεργασίας μεταξύ τους που θα έχει ως στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας νέας “υπερ-πλατφόρμας”. Αυτή θα είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα ηλεκτρικά μοντέλα όλων των εταιρειών που απαρτίζουν τους δύο ομίλους.

   Αν τελικά επιτευχθεί μία τέτοια νέα συνεργασία, ίσως αυτή αποτελέσει και το πρώτο βήμα ακόμη και για μια πιθανή μελλοντική συγχώνευση του γαλλικού και του ιταλο-αμερικανικού ομίλου.


  





Πηγή: Automotive News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου