Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

H Honda πατεντάρισε νέα σχέδια για ηλεκτρική μοτοσικλέτα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου


   Προκειμένου να εξελίξει την τεχνογνωσία της σχετικά με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, η Honda ξεκίνησε το 2017 να συνεργάζεται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα με τις ανταγωνίστριες εταιρείες Nissan και Toyota, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους είχε
ήδη πατεντάρει το πρώτο σχέδιο μιας μοτοσικλέτας με κυψέλες καυσίμου. Και ενώ έκτοτε η Honda δεν δημοσιοποίησε κάποιο νεότερο στοιχείο, μόλις πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου, η ιαπωνική εταιρεία κατέθεσε ένα νέο αίτημα κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων για κάποια καινούργια σχέδιά της που αφορούν το μοντέλο μοτοσικλέτας κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Τα σχέδια αυτά αφορούν τη ροή του αέρα από το μπροστινό τμήμα της μοτοσικλέτας στα πλαϊνά αυτής καταλήγοντας στην κυψέλη καυσίμου, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σωστή ψύξη της τελευταίας. Οι αεραγωγοί που αναλαμβάνουν να κατευθύνουν κατάλληλα τη ροή του αέρα, διαθέτουν ένα τμήμα, όπου η σκόνη και το νερό απομακρύνονται κατάλληλα, ώστε να μην φθάσουν στην κυψέλη. Για την καλύτερη απαγωγή του αέρα στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, έχει σχεδιαστεί ένας ανεμιστήρας τοποθετημένος πίσω από την κυψέλη καυσίμου.


   Το ντεπόζιτο του υδρογόνου, που αποτελεί και το καύσιμο με βάση το οποίο η κυψέλη παράγει ηλεκτρικό ρεύμα για την κίνηση του ηλεκτροκινητήρα και νερό που αποβάλλεται στο περιβάλλον, βρίσκεται κάτω από την σέλα του αναβάτη, ενώ η κίνηση φαίνεται να μεταδίδεται στον πίσω τροχό μέσω άξονα και όχι με τη χρήση αλυσίδας ή ιμάντα.




   





Πηγή: Ride Apart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου