Τρίτη 2 Απριλίου 2019

To VW I.D. R θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην ανάβαση Tianmen Shanmen Big Gate της Κίνας


   Μετά το ρεκόρ χρόνου στην ανάβαση του Pikes Peak International Hill Climb στις ΗΠΑ, η Volkswagen θέτει για το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό της μοντέλο το I.D. R έναν νέο στόχο. Αυτή τη φορά θα δοκιμάσει τις ικανότητες του τελευταίου στην διάσημη ορεινή
διαδρομή Tianmen Shanmen Big Gate στην Κίνα. Αυτή βρίσκεται 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά του Πεκίνο και αποτελείται από 99 στροφές, ξεκινώντας από τα 200 μ. υψομετρικής διαφοράς από την στάθμη της θάλασσας, για να φτάσει στα 1.300 μ. Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται ελάχιστα, κυρίως από τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες στο βουνό Tianmen.

   Όπως στο Pikes Peak, έτσι και σε αυτό το νέο εγχείρημα το I.D R θα οδηγήσει ο Γάλλος επαγγελματίας οδηγός αγώνων κ. Romain Dumas. Επειδή δεν έχει ποτέ ξανά σημειωθεί κάποιος χρόνος στην συγκεκριμένη ορεινή διαδρομή, η Volkswagen θα δημιουργήσει ειδικά για την περίσταση έναν διαγωνισμό, όπου θα συμμετάσχουν παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών που θα τρέξουν μέσω εξομοιωτών την ανάβαση του Tianmen Shan Big Gate, θέτοντας τους δικούς τους εικονικούς χρόνους.








Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου