Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τα επόμενα GTi μοντέλα της Peugeot θα είναι υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά


   H Peugeot έχει γράψει την δική της ιστορία στην αυτοκίνηση, τόσο μέσα από τους αγώνες, όσο και με τα ιδιαίτερα επιτυχημένα “καυτά” hatchback μοντέλα της που διακρίθηκαν μεταξύ άλλων και για την οδική συμπεριφορά τους. H γαλλική εταιρεία έχει μείνει σήμερα με μόνο τα
308 GT και 308 GTi να αποτελούν τους σύγχρονους απογόνους, θα μπορούσε να πει κανείς, των τελευταίων, μιας και το 208 GTi αποτελεί ήδη παρελθόν. Σύμφωνα, όμως, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Peugeot Jean-Phillippe Imparato, και τα 308 GT και 308 GTi αναμένονται να μπουν στο χρονοντούλαπο μέσα στο 2019, λόγω φυσικά των αυστηρότερων θεσπισμένων ορίων για τους ρύπους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Imparato στο Automotive News Europe, ανέφερε συγκεκριμένα ότι το να πληρώνει μία εταιρεία 10.000 ευρώ σε πρόστιμα για κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζει και υπερβαίνει τα όρια ρύπων, δεν αποτελεί έναν “ηθικό” τρόπο για να προχωρήσει στην παραγωγή καθαρότερων οχημάτων. Θα πρέπει τα μελλοντικά μοντέλα που θα προσφέρουν και οδηγική απόλαυση στον οδηγό τους να σέβονται ταυτόχρονα και την ενεργειακή μετάβαση που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό, κάτι που η Peugeot ήδη επεξεργάζεται και σχεδιάζει.

   Με τον τρόπο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας προϊδεάζει προφανώς το κοινό για την εισαγωγή υβριδικής ή ακόμη και πλήρους ηλεκτρικής τεχνολογίας στα επόμενα καυτά hatchback μοντέλα που θα παρουσιαστούν στην διαθέσιμη γκάμα της. Ήδη τα 508 και 3008 μπορούν να διατεθούν και σε plug-in υβριδική έκδοση, ενώ σύντομα αναμένεται και το πλήρως ηλεκτρικό νέας γενιάς 208.


  





Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου