Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Bernie Ecclestone: Η Formula E διαθέτει καλύτερες προοπτικές ως προϊόν σε σχέση με την Formula 1


   Ο πρώην ιδιοκτήτης της Formula 1, ο 88-χρονος σήμερα κ. Bernie Ecclestone, προέβη πρόσφατα σε μία συγκριτική αναφορά μεταξύ των δύο κορυφαίων παγκόσμιων πρωταθλημάτων ανοικτών μονοθεσίων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον άνθρωπο που διοικούσε την Formula 1 για 40 συναπτά
έτη, φαίνεται ότι η Formula E αποτελεί σήμερα ένα πιο ελκυστικό και επιτυχημένο προϊόν, με ιδιαίτερα σημαντικά περιθώρια εξέλιξης στο προσεχές μέλλον. Σε συνέντευξή του στο Reuters ανέφερε συγκεκριμένα ότι “αν και η Formula E αποτελεί μια διαφορετική μορφή ψυχαγωγίας, θα ξεκινήσει να μεγαλώνει (επιχειρηματικά) ολοένα και περισσότερο, σε βάρος της Formula 1. Μιλώντας πάντα από επιχειρηματική σκοπιά, ο Βρετανός επιχειρηματίας διευκρίνησε επίσης, ότι ως δύο διαφορετικές εταιρείες, η Formula E ξεχωρίζει μιας και διαθέτει μεγαλύτερες εμπορικές δυνατότητες και μεγαλύτερες πιθανότητες επέκτασης, σε σχέση με την Formula 1 που δεν επιδέχεται εύκολα αλλαγές.

   Μπορεί ο κ. Ecclestone να βλέπει επιχειρηματικά ένα λαμπρότερο μέλλον για την Formula E, όμως ο ίδιος ποτέ δεν είδε με συμπάθεια την διεξαγωγή ενός νέου παγκόσμιου πρωταθλήματος με πλήρως ηλεκτρικά ανοικτά μονοθέσια. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα διεξήχθει ο 50ος αγώνας της Formula Ε, ενώ την αγωνιστική σεζόν 2017-2018 κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 300 εκατ. θεατές παγκοσμίως.


  




Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου