Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020 η Audi θα διαθέτει μία ηλεκτρική e-tron έκδοση για όλα τα μοντέλα της

2019 Audi Q4 e-tron Concept

   Η Audi, όπως και όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας την νέα οικογένεια e-tron μοντέλων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020 και θα

απαρτίζεται από ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μέχρι τότε διαθέσιμων μοντέλων στην γκάμα της. Η αυλαία θα ανοίξει το 2020 με το e-tron Sportback και με την έκδοση παραγωγής του e-tron GT. Στα τέλη του ίδιου έτους θα παρουσιαστεί και η ηλεκτρική έκδοση του μικρού SUV, του Q3, η οποία θα βασίζεται πάνω στην ΜΕΒ πλατφόρμα του Volkswagen Group που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα. To 2021 θα παρουσιαστεί το e-tron GT Shooting Brake, καθώς και τα Q2 e-tron και Q4 e-tron. Το 2022 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του Q5 e-tron, ενώ το 2023 αναμένεται να παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του hypercar πρωτότυπου PB18 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι. Άλλα μοντέλα που θα ακολουθήσουν μέσα στο 2023 θα είναι τα Q6 e-tron, Q7 e-tron και Q9 e-tron, με το τελευταίο να διαθέτει το ίδιο μέγεθος με το σημερινό Audi Q8.

   Με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών εκδόσεων των SUV μοντέλων, η Audi θα συνεχίσει με το λανσάρισμα των Α4 e-tron, A6 e-tron και Α8 e-tron, τα οποία θα είναι διαθέσιμα, τόσο σε sedan, όσο και σε wagon εκδόσεις αμαξώματος.








Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου