Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Διόδια θα επιβάλει η Νέα Υόρκη σε όσα οχήματα κυκλοφορούν στο Manhattan


   H Νέα Υόρκη πρόκειται να επιβάλλει ένα νέο τέλος σε όσα οχήματα θα κινούνται σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αυτές. Σύμφωνα με την The New York Times όλα τα οχήματα που θα κινούνται στο Manhattan
κάτω από την 60η οδό, θα υποχρεούνται να πληρώνουν το νέο αυτό τέλος, με τα έσοδα που θα συγκεντρώνονται από το νέο αυτό μέτρο να πηγαίνουν για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, το 80% των εσόδων θα πηγαίνουν στον υπόγειο σιδηρόδρομο και στο δίκτυο των αστικών λεωφορείων της Νέας Υόρκης, ενώ το 10% θα πηγαίνει στα σιδηροδρομικά δίκτυα Long Island Rail Road και Metro-North Railroad. Στο ευρύτερο πλαίσιο της επιβολής του νέου αυτού τέλους προβλέπεται και η αναδιοργάνωση της τοπικής Αρχής Ελέγχου Συγκοινωνιών Metropolitan Transport Authority που επιβλέπει τα δίκτυα λειτουργίας των αστικών λεωφορείων και του υπόγειου σιδηρόδρομου.
   Η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που πρόκειται να ξεκινήσει να χρεώνει τα οχήματα που επιθυμούν να κυκλοφορήσουν στις πιο επιβαρυμένες κυκλοφοριακά περιοχές της, με πόλεις όπως το Los Angeles, το San Francisco και το Seattle να επεξεργάζονται ήδη την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Στοκχόλμη και η Σιγκαπούρη με ιδιαίτερη επιτυχία.

  





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου