Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Κινεζικό δικαστήριο δικαίωσε την Land Rover για το κλώνο μοντέλο του Evoque της Landwind

Landwind X7
   To Περιφερειακό Δικαστήριο της Chaoyang του Πεκίνου εξέδωσε πρόσφατα μία απόφαση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτοφανής για τα δεδομένα της κινεζικής δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορούσε την προσφυγή της Land Rover κατά της
κινεζικής Landwind σχετικά με το μοντέλο X7 της τελευταίας το οποίο μοιάζει σχεδιαστικά σε πολύ μεγάλο βαθμό με το Evoque. Το κινεζικό δικαστήριο αποφάσισε ότι τελικά η Landwind οικιοποιήθηκε παράνομα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Evoque, τα οποία χρησιμοποίησε στον σχεδιασμό του δικού της Χ7, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η άμεση παύση παραγωγής του τελευταίου, ενώ ορίστηκε και χρηματική αποζημίωση προς την Land Rover. H συγκεκριμένη απόφαση είναι ίσως η πρώτη στην ιστορία της κινεζικής δικαιοσύνης, με βάση την οποία μία ξένη εταιρεία δικαιώνεται απέναντι σε μία εγχώρια.

   Τo Landwind X7 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στην έκθεση Guazgzhou Motor Show και εμφανίστηκε στην αγορά της Κίνας με τιμή τρεις φορές χαμηλότερη από το Land Rover Evoque το οποίο και εμφανώς μιμείτο.

  






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου