Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Θα παραμείνουν πισωκίνητα, αλλά με πλατφόρμα της Toyota, τα νέα GT86 και BRZ


   H σημερινή γενιά των δύο αδελφών κουπέ μοντέλων Toyota GT86 και Subaru BRZ κατασκευάζεται πάνω σε μία αρκετά τροποποιημένη πλατφόρμα του Impreza, η οποία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, την δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης στον πίσω άξονά τους. Προκειμένου
τα δύο αυτά σπορ μοντέλα να μπορέσουν να είναι πισωκίνητα και στην επόμενη γενιά τους, θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα της Toyota, αντί της σημερινής της Subaru. Σύμφωνα με άρθρο του αυστραλιανού Motoring που βασίζεται σε ανώνυμη πηγή μέσα από την Subaru, η σημερινή πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ καμία από τις δύο εταιρείες δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης συστήματος τετρακίνησης στα σπορ κουπέ μοντέλα τους. Έτσι, η μόνη βιώσιμη λύση για τα Toyota GT86 και Subaru BRZ, προκειμένου πάντα αυτά να μείνουν πιστά στη πισωκίνητη φιλοσοφία τους, είναι η νέα γενιά τους να χρησιμοποιήσει την TNGA πλατφόρμα της Toyota.

   H τελευταία χρησιμοποιείται ήδη στα Corolla, Camry και RAV4, ενώ στην περίπτωση των δύο σπορ πισωκίνητων ιαπωνικών μοντέλων θα μπορούσαν να μειώσουν το βάρος τους, αλλά και να αυξήσουν την ακαμψία του πλαισίου τους.

  



Πηγή: Motoring

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου