Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Το τιμόνι στα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai πιθανότατα να διαθέτει οθόνες αφής

   Η νέα τάση που επικρατεί στις καμπίνες των σύγχρονων μοντέλων αυτοκινήτων, κυρίως στις πιο πολυτελείς εκδόσεις αυτών, θέλει η κεντρική κονσόλα να κυριαρχείται από μία μεγάλη οθόνη αφής από όπου ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ρυθμίζουν όλα τα συστήματα πολυμέσων
και το σύστημα πλοήγησης, ενώ και τα κλασσικά αναλογικά ταχύμετρα, και στροφόμετρα να έχουν επίσης αντικατασταθεί με μία ψηφιακή οθόνη στην οποία προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το όχημα. Η Hyundai φαίνεται να θέλει να αντικαταστήσει με οθόνες αφής και τα γνωστά χειριστήρια στο τιμόνι. Στην νέα της μελέτη σχετικά με το πώς η ίδια οραματίζεται την καμπίνα του μέλλοντος, εμφανίζεται το ταμπλό ενός i30, και μάλιστα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (;;;), όπου παρατηρούμε το τιμόνι να διαθέτει εκατέρωθεν στις δύο άκρες του δύο μικρές οθόνες αφής, ακριβώς κάτω από τον αντίχειρα του οδηγού.


   Προφανώς η Hyundai κρίνει ότι οι μικρές αυτές οθόνες στο τιμόνι βοηθούν στον καλύτερο χειρισμό των διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου με τον μικρότερο βαθμό απόσπασης της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο.






Πηγή: Hyundai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου