Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

H Volkswagen γιορτάζει τα 45 χρόνια του Golf

   Στις 29 Μαρτίου 1974 το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης γενιά του Golf, το οποίο σχεδιάστηκε ως ο συνεχιστής του θρυλικού σκαραβαίου, ενώ στις 8 Ιουλίου του ίδιου έτους το αυτοκίνητο ήταν διαθέσιμο προς πώληση σε όλες τις
αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρείας. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1976, η Volkswagen είχε καταφέρει να πουλήσει το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο του συγκεκριμένου μοντέλου της. Το Golf διατέθηκε αρχικά σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος, με δύο τετρακύλινδρους κινητήρες, έναν 1,1 λίτρων απόδοσης 49 ίππων και έναν 1,5 λίτρων απόδοσης 70 ίππων. Οι τελευταίοι συνδυαζόντουσαν με το στάνταρ μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων και με ένα προαιρετικό αυτόματο τριών σχέσεων.

   Φέτος η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει την νέα όγδοη γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της, πιθανότατα στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης την ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως η ίδια ισχυρίζεται, τα τελευταία 45 χρόνια που το best-selling μικρομεσαίο μοντέλο της βρίσκεται στις αγορές, έχει καταφέρει κάθε 41 δευτ. να πωλείται και από ένα αυτοκίνητο αυτού.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου