Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Η Lightning Motorcycles παρουσίασε την πλήρως ηλεκρική σπορ μοτοσικλέτα δρόμου Strike


   Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης φαίνεται να μπαίνουν σιγά σιγά και οι μοτοσικλέτες, με ολοένα και περισσότερα δίτροχα ηλεκτρικά μοντέλα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η σπορ μοτοσικλέτα δρόμου Strike της εταιρείας Lightning Motorcycles, η

οποία διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αντίστοιχων σύγχρονων μοντέλων της κατηγορίας της, όπως πλαίσιο τύπου twin-spare, upside-down μπροστινή ανάρτηση και μονόμπρατσο (swingarm) πίσω ψαλίδι. Η έλλειψη εξάτμισης προδίδει την απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης, τον οποίο έχει αντικαταστήσει ένας ηλεκτρικός με τις φυσικά απαραίτητες μπαταρίες. Προαιρετικά, το Performance Package θα περιλαμβάνει Ohlins ανάρτηση, Brembo φρένα και AIM Strada αγωνιστικό ψηφιακό ταμπλό.


   Η Lighting Strike θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις. H βασική Standard θα αποδίδει 90 ίππους και 244 Nm ροπής με μπαταρίες χωρητικότητας 10 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία 112 χλμ. σε αυτοκινητόδρομο και 160 χλμ. μέσα στην πόλη, η αμέσως επόμενη Mid-Range θα έχει την ίδια απόδοση, αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες 15 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία 169 χλμ. σε αυτοκινητόδρομο και 241 χλμ. μέσα στην πόλη. Τέλος, η ισχυρότερη έκδοση Carbon Edition θα αποδίδει 120 ίππους και 244 Nm ροπής και θα συνοδεύεται από μπαταρίες χωρητικότητας 20 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 321 χλμ. σε αστικές συνθήκες μετακίνησης. Όλες οι εκδόσεις θα συνοδεύονται με ταχυφορτιστή 3,3 kW, ενώ προαιρετικά θα διατείθεται και ένας 6,6 kW.









Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου