Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

H Jaguar Land Rover εξελίσσει νέο σύστημα που θα αποστειρώνει τον αέρα στην καμπίνα των μοντέλων της


   H Jaguar Land Rover φαίνεται ότι τελευταία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τεχνολογίες που περιορίζουν οτιδήποτε μπορεί να ενοχλεί τους επιβάτες, όπως για παράδειγμα το σύστημα που παρουσίασε πρόσφατα και καταφέρνει να μειώνει το αίσθημα της ναυτίας. Ένα παρόμοιο
σύστημα εξελίσσεται ήδη από την Jaguar Land Rover και το οποίο θα απομακρύνει επιβλαβή για την υγεία των επιβατών βακτήρια και ιούς από τον αέρα που εισέρχεται στο εσωτερικό των μοντέλων της. Το νέο αυτό σύστημα βασίζει την λειτουργία του υπεριώδεις ακτίνες (UV-C), οι οποίες θα καταστρέφουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς που περιέχονται στον αέρα, μέσα στους αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού. Η τεχνολογία υπεριωδών ακτινών, που βασίζεται σε ακτίνες με μήκος κύματος από 200 έως 800 νανόμετρα, χρησιμοποιείται για περισσότερα από 70 χρόνια στην ιατρική, καθώς και στην απολύμανση του νερού, στο φιλτράρισμα του αέρα και στην απολύμανση επιφανειών, καθώς καταφέρνουν να καταστρέφουν την μοριακή δομή του DNA των παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης, σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να αποτρέψουν και την διασπορά οργανισμών ιδιαίτερα ανθεκτικών σε αντιβιοτικά, σε ποσοστό έως και 30%.

   Αν και δεν έχει ανακοινωθεί από πλευράς της Jaguar Land Rover το πότε θα είναι έτοιμο το συγκεκριμένο σύστημα για να εξοπλίσει τα μοντέλα της, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ιονιστής αέρα με το οποίο εξοπλίζονται τα σημερινά της μοντέλα, δημιουργεί τρισεκατομμύρια αρνητικά φορτισμένα σωματίδια με μέγεθος μερικών νανόμετρων, τα οποία απενεργοποιούν παθογόνους μικροοργανισμούς.


  



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου