Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Έως και 10% ελαφρύτερο θα είναι το νέο Opel Corsa με βάρος μικρότερο από έναν τόνο


   Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του μειωμένου βάρους ενός αυτοκινήτου φαίνεται να θέλει να εκμεταλλευτεί η Opel για την έκτη γενιά του Corsa, υποβάλλοντας το supermini μοντέλο της σε… δίαιτα. Σε σύγκριση με το σημερινό, το εντελώς νέο Corsa F, που αναμένεται να

παρουσιαστεί το αργότερο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, θα διαθέτει κατά 108 κιλά μικρότερο βάρος στην πιο ελαφριά έκδοσή του, η οποία θα ζυγίζει 980 κιλά. Και αυτό θα επιτευχθεί με το μέγεθός του να παραμένει σχεδόν το ίδιο, διαθέτοντας μήκος αμαξώματος 4,06 μ. Αυτό επετεύχθει, σύμφωνα με την Opel, μειώνοντας το βάρος των καθισμάτων κατά 5,5 κιλά εμπρός και κατά 4,5 κιλά πίσω, χρησιμοποιώντας αλουμινένιο μπροστινό καπό και κινητήρες με μπλοκ από αλουμίνιο, καθώς και μειώνοντας κατά 88 κιλά το βάρος των πάνελ του αμαξώματος. Επίσης, στο νέο Corsa θα χρησιμοποιηθούν και ελαφρύτερα μονωτικά υλικά.
   Η έκτη γενιά του Corsa θα βασιστεί πάνω στην γαλλική πλατφόρμα του ομίλου PSA, την οποία χρησιμοποιεί και το Peugeot 208, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοσή του.


  



Πηγή: Opel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου