Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Αποκαλύφθηκε η σιλουέτα του νέου supercar της Lotus (+video)


      Την πρώτη φωτογραφία του νέου της supercar μοντέλου δημοσίευσε η Lotus, κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Σανγκάης, η οποία άνοιξε τις πύλες της σήμερα στην Κίνα. Πρόκειται για το Lotus Type 130, το πρώτο εντελώς νέο μοντέλο που παρουσιάζει
η βρετανική εταιρεία τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ θα αποτελέσει και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό βρετανικό supercar. Το όνομά του αποτίει φόρο τιμής σε παλιότερα διάσημα μοντέλα της Lotus που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της, ενώ στην δημιουργία του έχει συμβάλει και το τμήμα Williams Advanced Engineering, δανειζόμενο τεχνολογία από την Formula E. Στην συγκεκριμένη πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε διακρίνεται μόνο η σιλουέτα του Type 130, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στο τρέχον έτος στην επίσημη παρουσίασή του στην έδρα της Lotus στο Nordfolk της M. Βρετανίας.

   Το Type 130 αναμένεται να αποδίδει τουλάχιστον 1.000 ίππους, ενώ θα διαθέτει δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, με τις μπαταρίες του να εξασφαλίζουν αυτονομία 402 περίπου χιλιομέτρων.    


  




Πηγή: Lotus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου